100 seconde “ongestoord” genieten van de Amsterdamse grachten

Elke keer kwam ik hier langs rijden, maar zonder camera. Tot vorige week, toen nam ik eindelijk de tijd om deze plek te fotograferen.  Toen ik goed en wel mijn camera had geïnstalleerd hoorde ik ineens de vrouw achter één van de rode ramen aan de overkant naar mij schreeuwen. Ze riep dat als ik niet weg ging met mijn camera ze de politie zou gaan bellen. Ik zei met mijn eigenwijze kop: ‘ja is goed doe maar’. Ik wilde deze foto gewoon te graag maken. Daarnaast stond de vrouw niet zichtbaar in beeld. Twee minuten later kwam ze aangekleed en wel naar mij toe om nogmaals te zeggen dat ik daar niet mocht fotograferen. Ik liet haar de foto zien zodat ze zag dat ze er helemaal niet op stond. Toch pakte ze boos haar telefoon en binnen een paar minuten kwamen er drie politieagenten mijn kant op lopen. Ook aan hen legde ik uit dat ik alleen maar van de gebouwen foto’s aan het maken was en dat er niemand zichtbaar op mijn foto’s stond. Na een korte discussie gaven de agenten mij inderdaad gelijk. Ik stond immers op de openbare weg. Nu kon ik rustig verder met fotograferen, nog net op tijd om het perfecte licht te vangen! Het kostte nogal wat moeite, maar dan heb je ook wat.

Typisch Amsterdam, Nederland. Canon 50D + Canon EF-S 17-55mm f/2.8 IS USM op 17 mm, f/16 en 100 seconde. ISO 100. Met statief, draadloze ontspanner, 2 seconde delay, ND4 graduated filter en mirror lockup.

amsterdam rood-21

Voeg toe aan je favorieten: permalink.

One Response to 100 seconde “ongestoord” genieten van de Amsterdamse grachten

  1. Antoinette Bek zegt:

    Jou kennende ben je beleefd gebleven en zo voor elkaar gekregen dat je de foto mocht maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *