100 seconds over de pythonbrug

Afgelopen week heb ik weer een foto gemaakt voor mijn 100/100 project. 100 foto’s maken van elk een belichtingstijd van 100 seconde. Dit is ondertussen mijn elfde foto die ik voor het project heb gemaakt. Ik heb nog heel veel leuke, nieuwe ideeën in mijn hoofd zitten. Nu nog de tijd en het juiste licht vinden om die uit te voeren!

Dit is De Hoge Brug, ook wel bekend als de Pythonbrug. Hij dankt die naam aan zijn opvallende golvende vorm. De brug werd in 2001 opgeleverd en is 90 meter lang en 18 meter op het hoogste punt zodat er ook nog pleziervaart onderdoor kan (er ligt een klein haventje achter de brug). De brug is alleen voor voetgangers bestemd. Hij heeft ook nog een kleinere broer, De Lage Brug. Deze brug is voor voetgangers en fietsers en heeft tevens de functie om de Piet Heintunnel, die er onderdoor loopt, te beschermen.

Persoonlijk vind ik de brug zo goed tot zijn recht komen, je ogen volgen de mooie golvende vorm van de brug. Door de lange sluitertijd is het water een soort van spiegel geworden zodat je daar niet van word afgeleid. De brug zelf contrasteert goed met de lucht en het water, hij springt er echt uit. Een geslaagde avond.

De Pythonbrug, Oostelijk Havengebied, Amsterdam. Canon 50D + Canon EF-S 17-55mm f/2.8 IS USM op 18 mm, f/16 en 100 seconde. ISO 100. Met statief, 2 sec. delay, Cokin graduated ND8 filter en mirror lockup.

Benieuwd naar mijn andere foto’s van mijn 100/100 project? klik HIER.

Pythonbrug-56

Tagged , , , .Voeg toe aan je favorieten: permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *