5x mooiste portretten gemaakt op reis

Vorig jaar heb ik bijna een jaar lang gereisd door Centraal- en Zuid- Amerika. Hoewel ik persoonlijk een voorkeur heb voor landschap- en natuurfotografie, heb ik tijdens deze reis ook heel wat portretten gemaakt. Van spelende kinderen tot biddende oude vrouwen. Dit zijn wat mij betreft de meest geslaagd foto’s die ik heb gemaakt tijdens deze reis. Wat vinden jullie ervan?

5.

Potosi-157

Deze twee kleine kinderen kwamen wij tegen toen wij net uit de zilvermijnen van Potosí, Bolivia klommen. Wij waren helemaal uitgeput door de smalle gangetjes en de grote hoogte( met ruim 4000 meter is Potosí de hoogst bewoonde stad ter wereld), maar daar leken deze kinderen totaal geen last van te hebben. Ze speelden erop los tot ze voor mijn camera tot stilstand kwamen en verlegen werden!

 

4.

Leon-87

Deze oude vrouw zat bij de ingang van een oude kerk in Leon, Nicaragua. Wij liepen de kerk in om deze te bekijken en op het beroemde witte dak te klimmen. Toen we een uur later weer uit de kerk kwamen zat ze nog precies hetzelfde. Ik vraag me af of ze er nu nog zit..

3.

san pedro-253

Deze foto is gemaakt vanuit een begrafenisstoet. Het jongetje zat verdrietig uit het raam de stoet te bekijken. Tijdens onze reis zijn wij door ons gastgezin uitgenodigd om de begrafenis bij te wonen, vandaar dat het mogelijk was om de foto vanuit dit perspectief te maken. Het was een zeer bijzondere en indrukwekkende ervaring.

2.

Semuc Champey-136Deze kinderen kwamen we tegen in Guatemala vlak bij Semuc Champey. Dat was nog voor we begonnen aan onze taalcursus, dus op dat moment spraken nog geen woord Spaans. Ondanks de taalbarrière wilden de kinderen enorm graag met ons spelen en hebben we allerlei spelletjes met hen gespeeld. Op deze foto vertrokken we weer en kwamen ze ons allemaal uitzwaaien!

1.

san pedro alfombras-338

Dit blijft mijn absolute favoriet. We waren tijdens onze taalcursus in het dorpje San Pedro La Laguna in Guatemala. En toevallig waren we daar ook tijdens “Semana Santa”, de heilige week vóór Pasen. Hier worden hele processies gelopen en “Alfombras” gemaakt, kleden op straten gemaakt van gekleurd zaagsel, bloemen en versieringen. Tijdens deze processie worden er grote beeldengroepen voort gedragen met beelden van Maria en Jezus. Dit is een emotionele bedoeling. Alle gelovigen beginnen te bidden zodra ze de beelden zien en vaak worden zij ook erg emotioneel. Deze vrouwen barsten in tranen uit tijdens hun gebeden.

 

Tagged , , , .Voeg toe aan je favorieten: permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *